Torturi usoare

Sharing

TORT CU MARMELADĂ

200 g făină, 2 linguri zahăr, 2 linguri miere, 1 ou, 1 lingură unt topit, 1 pachet praf de copt, un praf de sare, 250 g marmeladă, 100 g nuci.

Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune zahărul, mierea, oul, untul, un pacheţel de praf de copt şi sare. Se frământă un aluat, se fac şase foi care se coc în formă de tort. A doua zi se aşază tortul, întinzând marmeladă printre foi. Deasupra şi împrejur se unge cu marmeladă, se presară nuci tocate cu cuţitul şi puţin rumenite într-o tigaie, pe maşină.

 

Tort cu marmelada
Tort cu marmelada

TORT CU MARMELADĂ ŞI CU CREMĂ

300 g făină, 1 gălbenuş, 5 linguri zahăr, 2 linguri oţet de vin (să nu fie prea acru), 2 linguri ulei, 1 lingură untură, 4 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, un praf de sare. Crema: ¼ l lapte, 1 ou, 1/2 lingură făină, 2 linguri zahăr, vanilie, 250 g marmeladă.

Se ceme făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune gălbenuşul, oţetul, uleiul, untura, laptele, un pacheţel de praf de copt şi sare. Se frământă bine aluatul şi se împarte în şase părţi egale. Se întind foile pe rând, de rnărimea tăvii şi se coc la foc potrivit. Din timp se face o cremă de vanilie din lapte, un ou, făină, zahăr şi puţină vanilie. Se amestecă toate împreună şi se fierb pe maşină până se îngroaşe crema. Se freacă bine să nu se facă cocoloşi. Se aşază o foaie de tort pe farfurie, se unge cu marmeladă, deasupra se pune a doua foaie care se unge cu cremă şi aşa mai departe se aşază foile alternând un rând de marmeladă cu unul de cremă. Deasupra şi împrejur, se acoperă tortul cu cremă.

 

 

 

 TORT FĂRĂ OU

140 g făină, 140 g nuci măcinate, 140 g zahăr pisat, 150 g unt proaspăt, 1 lingură îapte, 1 praf de sare, 250 g marmeladă, 100 g nuci tocate.

Se frământă pe masa de aluat făina cu nucile măcinate, zahărul pisat, untul proaspăt, laptele şi sarea. Se face un sul gros care se împarte în cinci părţi, se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea o oră la răcoare. Fiecare bucată se întinde pe rând, pe fundul formei de tort, presărat cu făină, şi se coace la cuptor la foc potrivit. Foile coapte se desprind cu grijă pe margini, cu un cuţit ascuţit. Când toate foile sunt coapte, se pune între ele un strat subţire de marmeladă de caise. Deasupra, peste stratul de marmeladă, se presară nuci prăjite puţin şi tocate mărunt. În loc de marmeladă se poate glasa cu ciocolată

 

TORT DE ALBUŞ

8 albuşuri, 150 g unt proaspăt, 300 g zahăr pudră, 150 g făină, vanilie, unt pentru uns forma, 100 g nuci.

Se freacă spumă untul proaspăt, se adaugă încet zahărul pudră şi făina. Separat se bat opt albuşuri spumă cu un praf de sare şi se amestecă uşor cu crema de unt. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi presărată cu migdale sau cu nuci tăiate în lung. Se coace la foc potrivit.

 

Ti-a folosit reteta ?
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExceptional ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...