Reteta Tort Linzer

Reteta tort linzer alb


5 ouă, 250 g unt proaspăt, 200 g zahăr, 250 g făină, 200 g migdale sau nuci, coajă de lămîie; marmeladă, boabe de dulceaţă.
Se freacă untul pînă se face spumă. Se adaugă pe rînd ouăle şi zahărul. Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune untul frecat cu gălbenuşurile. Se adaugă migdalele curăţite şi date prin maşină şi puţină coajă rasă de lămîie. Se frămîntă un aluat din care se întind 2 foi de mărime egală, rotunde sau pătrate, după plăcere.
 

Pe una din foi se fac, din loc în loc, adîncituri cu un degetar. Se coc foile în tăvi presărate cu făină. Cînd sînt gata, se aşază una peste alta punînd între ele marmeladă. Foaia cu adînciturile o punem deasupra, iar în adîncituri se pun boabe de vişine din dulceaţă sau de cireşe albe, de caise verzi etc. Se presară cu zahăr pisat.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Reteta tort linzer negru


Aceleaşi cantităţi ca mai sus, în plus o linguriţă de scorţişoară pisată.
Se pregăteşte la fel ca tortul Linzer alb, adăugind la frămîntatul aluatului migdalele măcinate cu coajă şi o linguriţă de scorţişoară pisată.

tort linzer negruAceleaşi cantităţi ca mai sus, în plus o linguriţă de scorţişoară pisată.Se pregăteşte la fel ca tortul Linzer alb, adăugind la frămîntatul aluatului migdalele măcinate cu coajă şi o linguriţă de scorţişoară pisată.

Tort Linzer
Tort Linzer

Da un Share bunatatii asteia!

Ti-a folosit reteta ?
Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...