Reteta Tort cu marmelada

Reteta tort  cu  marmeladă


200 g făină, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de miere, 1 ou, 1 lingură de unt topit, 1 praf de copt, un praf de sare, 250 g marmeladă, 100 g nuci.
 
Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune zahărul, mierea, oul, untul, praful de copt si sarea. Se frămîntă un aluat, se fac 6 foi, care se coc în forma de tort. A doua zi se aşază tortul, întinzînd marmelada printre foi. Deasupra şi împrejur se unge cu marmeladă, se presară nuci tocate cu cuţitul si puţin rumenite într-o tigaie, pe maşină.

Reteta tort cu marmeladă şi cremă


300 g făină, 1 gălbenuş, 3 linguri de zahar, 2 linguri oţet de vin (să nu fie prea acru), 2 Ungur f de ulei, 1 lingură de untură, 4 linguri de lapte, 1 praf de copt, 1 praf de sare.
 
Crema : 1/4 l lapte, 1 ou, 1 1/2 lingură de făină, 2 linguri de zahăr, vanilie, 250 g marmeladă.
Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune : gălbenuşul, zahărul, oţetul, uleiul, untura, laptele, un pacheţel de praf de copt şi sare.
Se frămîntă bine aluatul şi se împarte în 6 părţi egale. Se întind foile pe rînd, de mărimea tăvii şi se coc la foc potrivit.
între timp se face o cremă de vanilie din lapte cu un ou, făină, zahăr şi puţină vanilie. Se amestecă toate împreună şi se fierbe pe maşină pînă se îngroaşă crema. Se freacă bine, să nu se facă cocoloaşe. Se aşază o foaie de tort pe farfurie, se unge cu marmeladă, deasupra se pune a doua foaie, care se unge cu cremă şi aşa mai departe, se aşază foile, alternînd un rînd de marmeladă cu unul de cremă. Deasupra şi împrejur tortul se îmbracă cu cremă.

Da un Share bunatatii asteia!

Ti-a folosit reteta ?
Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...