Category Archives: Retete Torturi

Torturi foarte gustoase si foarte rapid de facut, cu gust minunat, savuros facute din fructe cu creme deosebite!

Reteta Tort Himalaia

Reteta pentru TORT HIMALAIA


Ingrediente tort:

8 albuşuri, 500 g zahăr pudră, unt pentru uns tava.
Se bat albuşurile spumă, cu zahăr, la fel ca la tortul de bezele. Cu ajutorul cornetului se toarnă din spuma de albuş, pe rînd, 6—7 cercuri, de aceeaşi mărime, de vreo 22 cm diametru şi cu un gol la mijloc, pe tava unsă cu unt şi presărată cu făină. Pentru uşurinţă, ca să iasă de aceeaşi mărime, se înseamnă dinainte pe făina din tavă cercurile cu ajutorul unui capac.


Se coc la cuptor, la foc foarte moale. Se aşază cercurile unele peste altele, lipindu-se între ele cu spumă de albuş. Se îndreaptă marginile cu un cuţit, se îmbracă în albuş şi se fac împrejur garnituri tot de albuş, turnate cu un cornet mai fin.
Se dă forma la cuptor, să se usuce cu încetul la foc cît se poate de moale. Golul din mijloc se umple cu frişca bătută amestecată cu zmeură, fragi, căpşuni, castane, zaharisite etc. sau cu spumă de albuş, bătută cu vişine ori cu căpşuni.

Citeste si ... Retete culinare delicioase si usoare

Vezi acum ce Dieta ti se potriveste ...

Reteta Tort Zacher

Reteta tort zacher


8 ouă, 250 g unt, 200 g zahar, 125 g făină, 3 batoane de ciocolată, coajă de lămîie, marmeladă.
Se freacă untul spumă. Se adaugă pe rînd gălbenuşurile, zahărul, făina cernută şi ciocolata muiată pe marginea maşinii, cu o lingură de apă. La urmă se pune puţină coajă rasă de lămîie şi albuşurile bătute spumă. Din această compoziţie se coc 2 foi de mărime egală, în tăvi bine unse cu unt. Se pune între foi marmeladă. Se glasează cu ciocolată, iar deasupra se pun fructe zaharisite.

Citeste si ... Retete culinare delicioase si usoare

Vezi acum ce Dieta ti se potriveste ...

Reteta de Tort cu Mere

 

Tort cu mere

 

2 lamai, 250 g de unt sau margarina, 200 g zahar, 2 pachetele de zahar vanilat, 2 oua, 200 g de faina, 2 linguri de praf de copt, 100 g migdale macinate, 3 linguri de scortisoara, 1,5 kg de mere, 1/4 l de vin alb, 1 lingura de zahar pudra, 250 g de frisca, margarina pentru tava.

Continue reading Reteta de Tort cu Mere

Citeste si ... Retete culinare delicioase si usoare

Vezi acum ce Dieta ti se potriveste ...

Reteta Tort de portocale

Reteta pentru Tort de portocale

Blatul :
– 7 oua mari,
– 100 g nuci macinate,
– 70 g faina,
– 15 ml zeama de portocale,
– 150 g zahar,
– coaja rasa de la suprafata unei portocale mari.Citeste si ... Retete culinare delicioase si usoare

Vezi acum ce Dieta ti se potriveste ...

Reteta Tort marmorat

Reteta tort marmorat


160 g unt, 160 g zahăr, 4 ouă, 50 g cacao, 160 g migdale, 80 g făină, coajă de lămiie, un vîrf de cuţit cuişoare, un vîrf de cuţit scorţişoară.
 
Se freacă untul spumă şi se adaugă pe rînd zahărul pisat şi gălbenuşurile. Cînd compoziţia a crescut ca o cremă, se adaugă migdalele măcinate, dar necurăţite, puţină coajă rasă de lămîie, un vîrf de cuţit de cuişoare pisate şi unul de scorţişoară, cacao şi făină, iar la urmă cele 4 albuşuri spumă. Din această compoziţie se coc la foc moale trei foi, de mărime egală, în tăvi bine unse cu unt şi presărate cu făină. Cînd sînt gata, se pune între ele marmeladă sau o cremă după plăcere şi se glasează cu glazură marmorată.

Citeste si ... Retete culinare delicioase si usoare

Vezi acum ce Dieta ti se potriveste ...