Category Archives: Retete Torturi

Torturi foarte gustoase si foarte rapid de facut, cu gust minunat, savuros facute din fructe cu creme deosebite!

Reteta Tort Dobos 3

Reteta tort  Doboş


5 ouă, 125 g zahăr, 5 linguri făină, unt pentru uns forma. Crema: 4 ouă, 150 g zahar, 2 batoane de ciocolată sau 2 linguri de cacao, 200 g unt proaspăt; 3 linguri de zahăr pentru glazură.
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, pînă se face ca o cremă. Se adaugă făina şi albuşurile bătute spumă. Se unge forma de tort cu unt, se presară făină şi se toarnă din compoziţie astfel ca pătura să nu fie mai groasă ca muchia cuţitului. Se coc pe rînd 7—8 foi, se scot din tavă cît sînt fierbinţi şi se pun pe masa de aluat.
 
Crema pentru tort:
 
se bat ouăle întregi cu zahărul şi vanilia, într-o oală mică, pusă în alt vas cu apă clocotită, la foc. Se bate pînă începe să se îngroaşe. Se adaugă ciocolata muiată pe marginea maşinii cu o lingură de apă sau 2 linguri de cacao frecată cu puţin lapte. Cînd crema este gata, se dă la o parte, amestecînd mereu pînă se răcoreşte. Se freacă spumă untul, apoi se amestecă încet cu crema după ce s-a răcit de tot. Se aşază foile unele peste altele, punînd cremă între ele.
Ultima foaie se lasă de o parte, pînă se glasează cu zahăr ars ; se arde zahărul într-o cratiţă la foc iute. Cînd zahărul este complet topit şi începe să se închidă la culoare, se toarnă pe foaia de tort şi se întinde repede cu ajutorul unui cuţit lung, înfierbîntat, pînă nu se răceşte.
Dacă totuşi se răceşte, se pune foaia de tort o clipă în cuptor, pentru ca muindu-se zahărul, să se poată întinde bine. Cît timp se glasează, foaia de tort se ţine pe o placă unsă cu untdelemn, pentru ca picăturile de zahăr curse pe margini, să nu se lipească de masă.
Tot cu ajutorul cuţitului, pînă nu se răceşte zahărul complet, se înseamnă feliile de tort, apăsînd bine, ca să se poată tăia tortul uşor cînd se serveşte. Foaia glasată se aşază deasupra.

Reteta Tort Linzer

Reteta tort linzer alb


5 ouă, 250 g unt proaspăt, 200 g zahăr, 250 g făină, 200 g migdale sau nuci, coajă de lămîie; marmeladă, boabe de dulceaţă.
Se freacă untul pînă se face spumă. Se adaugă pe rînd ouăle şi zahărul. Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc şi se pune untul frecat cu gălbenuşurile. Se adaugă migdalele curăţite şi date prin maşină şi puţină coajă rasă de lămîie. Se frămîntă un aluat din care se întind 2 foi de mărime egală, rotunde sau pătrate, după plăcere.
 

Reteta Tort cu marmelada

Reteta tort  cu  marmeladă


200 g făină, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de miere, 1 ou, 1 lingură de unt topit, 1 praf de copt, un praf de sare, 250 g marmeladă, 100 g nuci.
 
Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune zahărul, mierea, oul, untul, praful de copt si sarea. Se frămîntă un aluat, se fac 6 foi, care se coc în forma de tort. A doua zi se aşază tortul, întinzînd marmelada printre foi. Deasupra şi împrejur se unge cu marmeladă, se presară nuci tocate cu cuţitul si puţin rumenite într-o tigaie, pe maşină.

Tort din piscoturi de sampanie cu dulceata

Ingrediente:

piscoturi sampanie (300g), coniac (5-6 linguri), apa (5-6 linguri),
dulceata (4-5 feluri), frisca (200g).

Mod de preparare:

Se aseaza pe un platou un rand de piscoturi inmuiate in coniac diluat, se
asterne deasupra un stratsubtire de dulceata, apoi piscoturi acoperite cu
un alt fel de dulceata, si asa se repeta pana se termina piscoturile si
cele 4-5 feluri de dulceata. Se imbraca cu frisca si se da la rece.