Retete de mancare rapide pentru copii - Retete prajituri si torturi

Retete de mancare rapide pentru copii

GRIŞ CU LAPTE

4 ceşti lapte, 4 linguri zahăr, vanilie, 1 ceaşcă griş, unt proaspăt cât o nucă, sare, 3 Iinguri zahăr pentru glazură.

Se pune laptele să fiarbă cu zahăr şi 1/4 baton de vanilie sau puţină vanilină. Când laptele clocoteşte, se toarnă cu încetul, să cadă în ploaie, o ceaşcă nu prea plină de griş, amestecând mereu să nu se facă cocoloşi. Când grişul începe din nou să fiarbă, se adaugă o bucăţică de unt proaspăt cât o nucă şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă încet, amestecând, circa 15 minute, până ce grişul a absorbit tot laptele. Se ţine seama că prin răcire compoziţia se întăreşte. Se scoate vanilia. Se udă bine un castron cu apă, se toarnă grişul, se lasă să se răcească. Se răstoarnă pe o farfurie. Separat, într-o tigaie mică, se ard trei linguri de zahăr. Cum s-a topit, fără să se înnegrească, se toarnă peste grişul din farfurie. Se serveşte.

 

OREZ CU LAPTE

4 ceşti lapte, 1 ceaşcă orez, vanilie, un praf de sare, 3 linguri zahăr.

Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se pune la fiert într-o cratiţă cu patru ceşti de lapte rece şi o bucăţică de vanilie sau puţină vanilină (de preferinţă lapte proaspăt nefiert). Se fierbe încet pe foc mic amestecând din când în când ca să nu se prindă de fund. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul şi un praf de sare. Se fierbe până ce laptele a scăzut cât trebuie şi bobul de orez strâns între degete se striveşte uşor. Se scoate vanilia şi se răstoarnă orezul într-o compotieră. Se serveşte cald sau rece, simplu, cu scorţişoară pisată sau cu dulceaţă de vişine.

Citeste reteta delicioasa...
Budinca de orez cu prune uscate

OREZ CU PRUNE

250 g prune uscate, 3 linguri zahăr, 1/2 ceaşcă orez, 1 lingură unt.

Se spală bine prunele uscate şi se fierb în apă. Separat într-o cratiţă mică, se ard, trei linguri de zahăr, nu prea tare, ca să nu prindă gust amar, şi se sting cu zeama îri care au fiert prunele. Între timp se prăjeşte orezul ales şi spălat, cu o lingură de unt, se adaugă o ceaşcă de sirop de zahăr ars, se aşază prunele şi se fierb în cuptor până se moaie orezul. Se răstoarnă şi se serveşte puţin răcorit, cu restul de sirop de zahăr ars.

 

BUDINCĂ DE OREZ

Aceleaşi cantităţi ca pentru orez cu lapte în plus 1 lingură de zahăr, unt proaspăt cât o nucă, 4 ouă, unt pentru uns forma, 1 lingură pesmet, 25 g       stafide (facultativ).

Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adăugând în plus o lingură de zahăr, iar când este aproape gata, o bucată de unt proaspăt. Se scoate vanilia, iar după ce s-a răcorit, se adaugă gălbenuşurile şi la urmă albuşurile spumă. Se unge bine cu unt o formă de tablă şi se presară cu pesmet. Se toarnă compoziţia şi se coace la cuptor timp de o oră. Se încearcă dacă s-a copt cu un pai înfipt în mijloc. Dacă paiul iese curat, budinca este gata. Se scoate din cuptor, se ţine 10 minute la o parte pentru a se răsturna mai uşor. Se serveşte cu sirop de fructe sau cu sos de vanilie, de ciocolată etc.

Citeste reteta delicioasa...
Reteta Budinca din branza de vaci

Budinca se poate face şi cu fructe zaharisite tăiate mărunt sau cu stafide, care se adaugă în compoziţie înainte de a pune albuşul.

 

BUDINCĂ DE GRIŞ

Aceleaşi cantităţi ca pentru griş cu lapte (v. 638), în plus 4 ouă, 25 g stafide, unt pentru uns forma, 1 lingură pesmet.

Se fierbe grişul ca pentru griş cu lapte adăugând ceva mai mult zahăr; se dă la o parte, se scoate vanilia şi se adaugă gălbenuşurile puse pe rând şi, după dorinţă, un pumn de stafide fără sâmburi, alese şi spălate, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se coace la cuptor, într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, trei sferturi de oră. Se ţine la o parte 10 minute. Se răstoarnă şi se serveşte cu sirop de fructe sau cu un sos dulce, după plăcere.

Citeste reteta delicioasa...
Reteta Budinca de cornuri

 

BUDINCĂ DE OREZ CU MERE

500 g mere, 2 linguri unt topit, 4 linguri zahăr, 1 ceaşcă orez, 1 lingură pesmet, un praf de sare.

Se curăţă merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi zahăr, după gust. Nu se ţin să scadă prea tare. Cojile spălate se pun la fiert şi se strecoară zeama. Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se fierbe cu două ceşti de zeamă strecurată. Când este aproape fiert, se pune un praf de sare şi două linguri de zahăr. Se dă la o parte. Se unge o cratiţă cu unt, se presară pesmet şi se aşază rânduri alternând de orez şi de mere. După dorinţă se poate pune şi puţină scorţişoară. Primul şi ultimul rând trebuie să fie de orez. Se coace la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte. Se dă la o parte pentru a se răci puţin, se răstoarnă şi se serveşte cu sos de vin sau cu orice sirop.

 

BUDINCĂ DE CLĂTITE

Pentru aluat de clătite, v. 631. Umplutura: 200 g brânză de vacă, 2 ouă, 2 linguri smântână, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă făină, 25 g stafide, coajă de lămâie, un praf de sare, unt pentru uns forma, 1 lingură pesmet.

Se fac clătite din două ouă. Se pregăteşte o umplutură din brânză de vacă dată prin sită, amestecată cu ouă, smântână, făină, zahăr, coajă rasă de lămâie, stafide şi sare. Se unge bine cu unt o cratiţă de mărimea clătitelor. Se presară pesmet. Se aşază o clătită pe fund şi 3 — 4 pe margini, astfel încât după ce s-a umplut cratiţa să poată fi întoarse deasupra pentru a înveli toată budinca. Se pune peste clătita din fund un strat subţire de umplutură, apoi din nou o clătită şi tot aşa până se umple cratiţa. Se întorc deasupra clătitele de pe margini, se stropeşte cu unt, se dă la cuptor. Se coace trei sferturi de oră la foc potrivit. Se răstoarnâ, şi se presară cu zahăr vanilat.

Citeste reteta delicioasa...
Reteta Chec Pandispan Vanilat delicios

 

BUDINCĂ DE ALBUŞ

8 albuşuri, 4 linguri zahăr, 3 linguri peltea sau zeamă de dulceaţă, 2 linguri zahăr pentru îmbrăcat forma. Pentru sos, v. 754.

Se bat spumă albuşurile. Se pun patru linguri de zahăr pisat şi trei linguri de peltea sau de zeamă de dulceaţă. Se mai bate până se întăreşte bine. Se toarnă compoziţia într-o formă îmbrăcată cu zahăr ars, se aşază în alt vas cu apă fierbinte şi se fierbe la cuptor trei sferturi de oră. Se lasă să se răcească, se răstoarnă şi se serveşte cu sos de vin (v. 754).

 

Da un Share bunatatii asteia!

Voteza reteta !

Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit (1voturi, Media: 5,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
11 + 16 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Retete de mancare rapide pentru copii