Reteta de biscuiti cu amoniac - Retete prajituri si torturi

Reteta de biscuiti cu amoniac

Reteta pentru Biscuiţi cu bicarbonat

3 ouă mari (180 g toate), 125 g zahăr, 50 g unt, o linguriţă bicarbonat de amoniu (amoniac alimentar), 375 g făină, coajă de lămîie, vanilie.

Untul moale se freacă cu zahărul, coaja de lămîie, zahărul vanilat şi cu ouăle întregi şi, la urmă, se pune făina, împreună cu amoniacul. Se amestecă bine cu lingura şi, apoi, se frămîntă cu mîna, în castron, 3—4 minute; aluatul va fi vîrtos.

Se lasă de seara pînă dimineaţa, la rece, sau măcar 4—5 ore, acoperit cu o foaie de nailon, ca să nu prindă crustă (Amoniacul carbohic trebuie păstrat într-un loc uscat, căci dacă este puţină umezeală în încăpere, se lichefiază chiar în cutia lui). Aluatul se pune pe masă sau pe o foaie de nailon, bine presărată cu făină şi se întinde, cu sucitorul, în foaie de 1/2 cm grosime care, apoi, se taie cu diferite forme de biscuiţi, din tablă subţire, inoxidabilă, trecute mereu prin făină, ca să nu se lipească aluatul de ele.

Citeste reteta delicioasa...
Reteta Aluat fraged

Biscuiţii se aşază în tava presărată cu făină, cu distanţă de 3 cm între ei. Se coc 15—20 minute, la foc mijlociu, în cuptorul bine încălzit dinainte. Cuptorul nu se deschide 12 minute. Biscuiţii cresc mult, la copt şi sînt spornici şi fragezi. Se pot păstra bine în cutie de carton.

Da un Share bunatatii asteia!

Voteza reteta !

Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit (1voturi, Media: 5,00 out of 5)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
27 + 22 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Reteta de biscuiti cu amoniac