Reteta de ALUAT CU OSÂNZĂ - Retete prajituri si torturi

Reteta de ALUAT CU OSÂNZĂ

ALUAT CU OSÂNZĂ


500 g osînză, 600 g făină, 2 ouă mari, 30 ml zeamă de lămîie sau 15 ml oţet completat cu apă (15 ml), 150 ml apă, o linguriţă cu vîrf sare.
Osînza proaspătă de porc se curăţă de pieliţe şi se dă de două ori prin maşina de tocat. Intr-un lighenaş de 2 l, se pun apa, zeama de lămîie sau oţetul, ouăje întregi, sarea şi 50 g osînză; se amestecă puţin, apoi se adaugă 400 g făină şi se frămîntă cu mîna 10 minute.

 

Aluatul se aşază pe o foaie de nailon, presărată cu făină, unde se lasă să odihnească 10 minute. In acelaşi lighenaş, se pune restul de osînză şi de făină, se amestecă bine cu furculiţa sau cu mîna (osînză fiind mai compactă decît grăsimea topită), pînă cînd se omogenizează perfect, apoi se adună în formă de dreptunghi (în lighenaş) şi se împarte în 3 părţi, aproximativ egale, marcîndu-se cu cuţitul, numai prin două linii superficiale.

Citeste reteta delicioasa...
Biscuiti cu glazura de ciocolata

 

Aluatul se întinde şi se împătureşte cu osînză în trei reprize, aşa cum s-a procedat la „Aluatul franţuzesc făcut la cald“. Aluatul se lasă la frigider 20 minute, apoi se întrebuinţează pentru oricare din preparatele indicate la aluatul franţuzesc; creşte foarte frumos şi se desface în foi ca şi acesta.

Da un Share bunatatii asteia!

Voteza reteta !
Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
26 + 29 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Reteta de ALUAT CU OSÂNZĂ