Reteta Prajitura din pandispan cu fructe si zahar ars

Reteta pentru Prajitura din pandispan cu fructe si zahar ars

Cantitatile ingredientelor si modul de preparare sint identice ca in reteta precedenta.
Se poate prepara din cantitatile reduse la jumatate pentru o cratita de 2 1. Zaharul tos (150 g) se caramelizeaza direct intr-o margine a tavii sau, respectiv, in cratita, la foc mic (nu direct pe flacara, ca sa nu plesneasca smaltul).

Cind apare primul punct caramelizat, se amesteca in mijlocul lui, circular (cu coada unei linguri de lemn), pina cind se atrage, treptat, tot zaharul care se va carameliza in maro deschis si se va forma putina spuma deasupra (zaharul se arde in citeva secunde si, daca se lasa nesupravegheat, se carbonizeaza si capata gust amar).

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Dupa ce s-a caramelizat, vasul se ridica depe foc si, imediat, se invirteste, ca sa se glaseze, mai ales, la baza. (Se poate mari cantitatea de zahar, la 200 g, pentru tava si 100 g, pentru cratita). Se lasa sa se raceasca bine. (Cind se raceste, zaharul pocneste).

Dupa aceea, vasul se unge bine lateral si la baza cu tot untul solid, care se va presara cu fructe’e cit se poate de uniform (chiar si suprapuse). Se coc la cuptor, pina cind se inmoaie, apoi se pune compozitia de pandispan, cum s-a aratat in reteta precedenta si se coace, in continuare, la fel.
Se serveste simpla sau ornata cu frisca cu gelatina.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Da un Share bunatatii asteia!

Ti-a folosit reteta ?
Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...