Reteta Frisca cu gelatina (var I) - Retete prajituri si torturi

Reteta Frisca cu gelatina (var I)

Reteta frisca cu gelatina I

Ingrediente pentru  frisca cu gelatina

– 500 g frisca,
– 6—7 foi de gelatina sau 18—20 g granule,
– 50—100 g zahar,
– 100 ml apa,
– un pachetel cu zahar vanilat.
Mod de preparare frisca cu gelatina
I. Foile de gelatina se rup în bucati mici (sau se taie cu foarfeca sau cutitul) si se pun într-o cescuta smaltuita (ibric); se toarna apa rece si se lasa o ora. Frisca de la gheata se bate spuma, cum s-a aratat la început si se lasa 10 minute, în bucatarie, mai departe de sursa de caldura. Ceasca cu gelatina (care a absorbit tot lichidul) în care se pune si zaharul, se trece imediat pe un vas cu apa mai calda; se amesteca 1—2 minute, pîna cînd se topeste complet gelatina, apoi se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca în bucatarie, dar nu prea mult timp (cînd se introduce degetul în ea, sa nu se simta nici calda, nici rece).
Dupa aceea, se ia o lingura cu vîrf din frisca rece, se pune peste gelatina si se amesteca cu lingura, numai prin rasturnare, de jos în sus, de 4—5 ori, ca sa se omogenizeze, chiar daca se moaie putin frisca din cauza gelatinei caldute. Acesta este un moment foarte important. Gelatina se va dispersa în frisca, în particule foarte mici, fara sa se închege sub forma de granule.
Dupa aceea, se desarta peste restul de frisca (care s-a pus într-un vas mai mare), se aduna toata de pe cescuta si se amesteca prin rastur nare, cu lingura (care trebuie introdusa pîna la fundul vasului), întorcînd frisca de jos în sus, prin miscari usoare, ca sa se amestece bine cu gelatina. Frisca rece se va întari, pe masura ce se rastoarna de 7—8 ori, apoi se poate pune imediat în preparatul pentru care s-a pregatit.
Frisca nu se amesteca niciodata cu gelatina prin batere cu telul sau cu mixerul, deoarece se va las a imediat ca o smîntîna subtire si nu se va mai bate spuma; se amesteca numai prin rasturnare usoara, cu telul sau cu lingura, de jos în sus, pîna la fundul vasului, de 9—10 ori.

Da un Share bunatatii asteia!

Citeste reteta delicioasa...
Reteta frisca cu gelatina pentru ornat

Voteza reteta !
Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
24 + 1 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Reteta Frisca cu gelatina (var I)