Crema de unt cu diferite culori sau arome

Reteta pentru Crema de unt cu diferite culori sau arome

Ingrediente pentru crema de unt cu diverse culori si arome
– 400 g unt,
– 200-250 g zahar,
– 50 g zeamil, amidon sau faina,
– 2 oua,
– 300 ml lapte,
– un pachetel cu zahar vanilat,
– culori vegetale: rosu, verde, oranj.
 
Prepararea cremei de unt cu diverse culori si arome
Intr-un lighenas smaltuit de 3 l, se freaca, cu telul (ca sa nu ramîna cocoloase), ouale întregi, zaharul si amidonul (zeamilul sau faina), se dilueaza apoi cu laptele rece, adaugat cîte putin la început si se bat în continuare, cea 10 minute, pe un vas cu apa clocotita,  pîna cînd compozitia se îngroasa, se desfac complet cocoloasele care se formeaza si devine complet omogena.
Lighenasul se ia de pe aburi, se pune zaharul vanilat si se amesteca în continuare, pe un vas cu apa rece, pîna cînd compozitia ajunge la temperatura degetului. Dupa aceea, se pune jumatate din cantitatea de unt (tinut 2-3 ore în bucatarie, mai aproape de sursa de caldura, ca sa fie moale), se bate cu telul, pîna cînd se amesteca bine, se adauga si restul de unt si se bate bine, pîna cînd crema va fi neteda si pufoasa. Pentru aroma se poate pune un paharel (50 ml) cu lichior triplusec.
Crema se împarte în 3 castronele, fiecare parte colorîndu-se: 1/3 din crema cu 30-50 g cacao cernuta, 1/3 crema cu 3-4 picaturi de culoare verda-fistic, diluata cu o lingurita de apa calda si 1/3 cu cîteva picaturi de colorant oranj.
Crema este foarte spornica si, avînd mult unt, nu se simte prezenta amidonului. Se întrebuinteaza pentru “Tort tunel” sau alte torturi, sau pentru umplut foi coapte separat.
 

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Ti-a folosit reteta ?
Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...