Aranjarea tortului fara glazura - Retete prajituri si torturi

Aranjarea tortului fara glazura

O metoda simpla de aranjat tortul este urmatoarea: se unge lateral sl deasupra cu aceeasi crema cu care s-a umplut, cca 1/2 din crema pastrîndu-se in acest scop; crema se netezeste cu lama cutitului si se baloteaza (acopera) numai cu nuca macinata sau cu nuga macinata , sau cu nuca amestecata cu pesmet din biscuiti rasi, aruncând nuca cu lama unui cutit, de jos în sus, pâna când se acopera toata suprafata laterala.

Marginea, de sus a tortului (circumferinta) se împarte, dupa ochi, în sferturi si se fac semne cu o scobitoare, apoi, fiecare sfert, în 2/3 parti egale. Tot cu scobitoarea se unesc doua puncte alaturate prin semicercuri sau triunghiuri, îndreptate spre mijlocul tortului, pîna la distanta de 3?4 cm de marginea;blatului, obtinîndu-se o ghirlanda care se va balota cu nuca, presarata cu vîrful cutitului.

Citeste reteta delicioasa...
Retete de Prajituri de Sezon

Mai ramîne o suprafata mica pentru ornat. Se freaca 50 g, unt, fara zahar, pîna cînd se moaie bine, împreuna cu un vîrf de lingurita cu cacao cernuta. Crema se pune într-un cornet de hîrtie, taiat la vîrf în forma de stea. Se. traseaza linii subtiri în jurul ghirlandei; se preseaza untul din cornet si se misca vîrful cornetului, cu mîna, stînga-dreapta sau înainte-înapoi, în timp ce se executa linia, ca aceasta sa iasa ondulata, ca si prin spritul crestat, în rest, se orneaza dupa imaginatie: cu linii drepte si subtiri sau cu mici: rozete, prin simpla apasare pe cornetul tinut în pozitie verticala.

Citeste reteta delicioasa...
Retete de Torturi simple

Tortul, astfel aranjat, se introduce în frigider, unde se lasa 2-3 ore, ca sa se întareasca crema.

Da un Share bunatatii asteia!

Voteza reteta !
Foarte NemultumitNemultumitokMultumitFoarte multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
28 + 15 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:
In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Acasa » Aranjarea tortului fara glazura